Leto je doba godine kada je izlaganje suncu najveće

Leto je doba godine kada je izlaganje suncu najveće. Počinje sezona godišnjih odmora i mnogi od nas polako razmišlaju o planovima za letovanje. Međutim, i pre nego što nam stigne leto značajno je podsetiti da se od sunca treba štititi i kada nismo na plaži. Tokom letnjih meseci naša koža je najviše izložena sunčevom zračenju, koje može biti veoma opasno i štetno.

Bez sunca na zemlji nema života, ali koliko god je ono veličanstveno, toliko je i opasno, naročito zbog štetnih efekata koje ispoljava na koži. Sunce proizvodi elektromagnetske zrake, od kojih je nama vidljiv samo jedan manji deo.

Sunce zrači infracrvenim zračenjem (IR) i ultraljubičastim zračenjem (UV-A, UV-B i UV-C).

Od ukupne sunčeve energije koja dolazi do površine Zemlje, najveći deo zračenja od čak 56% predstavlja IR zračenje, 39% je vidljivo svetlo i oko 5% predstavlja UV zračenje.

Infracrveno zračenje (IR) je značajan faktor spoljne sredine, ima sve veći uticaj na zdravlje ljudi, a posebno na kožu. Postoje različite vrste infracrvenog zračenja, a štetni i opsani su infracrveni A zraci (IR-A).

Infracrveno A zračenje (IR-A) ima značajan udeo u ukupnom sunčevom zračenju, dok UV-A i UV-B zračenje čini samo 7% ukupnog sunčevog spektra.

Dermatolozi poručuju da je IR-A četiri puta jače i štetnije od UV-A i UV-B zračenja zajedno i da dovodi do mnogobrojnih nepopravljivih oštećenja kože. To štetno infracrveno zračenje prodire najdublje u kožu, izazivajući brojna oštećenja DNK, zbog čega se direktno povećava rizik od pojave raka kože.

Zaštita od sunca je neopdona, ne samo na plaži nego svakog dana, naročito u dolazećem letnjem periodu. Međutim, jako je mali broj građana koji to primenjuje svakodnevno, gotovo zanemarljiv.

Možda je razlog za takvo ponašanje i taj što se često neželjeni efekti sunčevog zračenja ne vide odmah, osim u slučajevima kada se intenzivno izgori na suncu, što može ponekad da bude bolno i dramatično. Ono što se češće dešava je da se izlažemo suncu, a nismo svesni posledica koje se mogu desiti u budućnosti zbog oštećenja naše kože, već dobro poznatim UV zracima, ali i IR-A zracima, o čemu se u poslednje vreme više govori, koji oštećujukožu i mogu dovesti do stvaranja prekanceroza i raznih vrsta rakova kože, pa i melanoma, ali tek nakon više godina od našeg neodgovornog ponašanja.

Zaštita od sunca mora biti višestruka. Pre svega trebasvesti na minimum izlaganje suncu u periodu od 10 do 16h, koristiti kreme sa visokim faktorom zaštite za UVA, UVB i IR-A zračenje i ponavljati njihovonanošenje svaka 2h ili nakon boravka u vodi, brisanja peškirom itd.

Saveti za pravilnu zaštitu od sunčevog zračenja

Odabrane zaštitne kreme koristiti svakodnevno, ako ste izloženi suncu više od 10 minuta
Ladival kvačica
Ponavljati primenu zaštitne kreme nakon kupanja, znojenja ili brisanja peškirom
Ladival kvačica
Ne produžavati sunčanje zbog korišćenja većeg faktora
Ladival kvačica
Izbegavati izlaganje suncu u periodu od 10h do 16h
Ladival kvačica
Prilikom boravka u hladovini zaštita od sunca je takođe potrebna
Ladival kvačica

Iako ste pravilno naneli kremu koja Vas čuva od sunčevog zračenja, koristiti i ostala zaštitna sredstva poput: naočara za sunce, šešira, vode za piće koja omogućava hidrataciju organizma.

Zaboravite crvenilo i alergiju kože uz jedinstvenu zaštitu od štetnog infracrvenog zračenja!

Ladival® je nemačka medicinska linija proizvoda za zaštitu od sunca sa oblicima koji su prilagođeni koži sklonoj alergijama, osetljivoj kao i nežnojdečijoj koži. Revolucionarna je po tome što pruža zaštitu od štetnog, infracrvenog A (IR-A) zračenja, koje je čak 4 puta jače od UV-A i UV-B zraka zajedno!

Zato je posebno važno izabrati zaštitu od sunca koja pored UV-A i UV-B filtera, sadrži i zaštitu od infracrvenog zračenja (IR-A), kako za zrelu kožu odraslih, tako i za dečiju kožu čijazaštita mora biti pouzdana.

Svi Ladival® proizvodi su fotostabilni i ne sadržekonzervanse, emulgatore, parfeme, parabene, masnoće, boje, kao ni veštačke –hemijske filtere za zaštitu od sunca.

Ladival® proizvodi za odrasle

pogodni i za masnu kožu, sklonu aknama
Ladival kvačica
oblici posebno za lice
Ladival kvačica
bez mirisa, boja i konzervansa
Ladival kvačica
vodootporni
Ladival kvačica
visoka zaštita (spf 50+)
Ladival kvačica

Ladival® proizvodi za decu

posebna tehnologija ulja u vodi
Ladival kvačica
pogodni za decu sa atopijskim dermatitisom i neurodermatitisom
Ladival kvačica
bez mirisa, boja i konzervansa
Ladival kvačica
vodootporni
Ladival kvačica
visoka zaštita (spf 50+)
Ladival kvačica

Kompaktna zaštita od sunca za sve kojima je i kod pojačanog znojenja na suncu, važna pouzdana zaštita. Omiljena zaštita od sunca naročito kod muškaraca i za sve fizički aktivne osobe.

Svi Ladival® proizvodi su fotostabilni i ne sadrže konzervanse, emulgatore, parfeme, parabene, masnoće, boje, kao ni veštačke –hemijske filtere za zaštitu od sunca.

Obavezna nega posle sunčanja

Ladival® proizvodi za posle sunčanja, specijalno su napravljeni da omoguće oporavak i hidrataciju kože posle izlaganja sunčevim zracima. Ladival® za posle sunčanja sadrži i pantenol i vitamin E, koji dodatno neguju kožu.

Ladival® linija proizvoda pruža zaštitu od potpunog štetnog spektra sunčevog zračenja  (UV-A, UV-B i infracrveno– IR-A) i najprodavanija je linija za zaštitu od sunca u Nemačkoj, a posredstvom kompanije Hemofarm dostupna je i kod nas.