Ladival® proizvodi za odrasle

Zašto je koži alergičnoj na sunce potrebna posebna krema?

Slika devojke koja ima problem sa alergijom na sunce

Alergična koža je naročito osetljiva. Jedan od stresora za našu kožu je sunce. Zbog toga je još važnije imati odgovarajuću zaštitu od sunca. Alergična koža često pokazuje različite reakcije na proizvode za ličnu negu, od kojih najčešće viđamo crvenilo, otok ili svrab.

Prava zaštita od sunca za alergičnu kožu štiti prirodni omotač i efikasno sprečava opekotine od sunca. Da bi se sprečila dalja oštećenja kože kod ovih osoba, preporučuje se specijalna krema za sunčanje za alergičnu kožu.

Negativni efekti visokog UV zračenja se na koži veoma brzo ispoljavaju. Izaberite proizvod koji odgovara Vašoj koži i ne sadrži parfeme, boje ili konzervanse i na taj način efikasno sprečite alergijske reakcije. Kompletnu zaštitu kože obezbedite i primenom proizvoda za negu kože posle sunčanja.

Zaštita kože sklone alergiji na sunce: nega posle sunčanja

Naročito koži koja je sklona iritaciji potrebna je posebna nega bez emulgatora nakon dana na suncu. Na ovaj način se mogu izbeći alergijske reakcije prilikom sledećeg sunčanja. Konvencionalni losioni za telo obično sadrže emulgatore koji mogu ostati u koži do 24 sata. Stoga, u slučaju Majorka akni i alergije na sunce, preporučljiva je posebna nega, kao što je Ladival® za posle sunčanja, koji ne sadrži emulgatore. Ako svojoj koži pružite dovoljno odmora i odgovarajuću negu, ništa neće stati na put sunčanju.